Ett brett - tett i tett - med cherrytomater.
Klare til å settes inn i ovnen noen timer for å tørkes. Litt olivenolje, havsalt, og nykværnet pepper over - og så inn i ovnen på 60 grader.Så er det bare å smøre seg med tålmodighet - det tar noen timer fra bildet over til bildet under...
Som brettet avslører - det ble noen smaksprøver underveis... Men det er ikke bare de absolutt nødvendige smaksprøvene underveis som er årsaken til at det ser noe mer slunkent ut - de skrumper inn så det holder.
Ett glass, pluss noen få jeg ikke fikk plass til var sluttresultatet. Må ærlig talt innrømme at jeg ikke het vet hva jeg skal tenke om dette...
De smaker mye bedre enn soltørkede tomater man kjøper i butikken, det er sikkert..
Når det er sagt - jeg er ikke veldig glad i dem i utgangspunktet. De jeg plukket ut av ovnen for å teste, smakte herlig. Men - når de har ligget en stund og er kalde - jeg vet ikke helt. Dette blir nok ikke min favorittmåte å bevare tomatene på. Uansett - det måtte prøves!
Og - har du et forslag til noe jeg kan bruke de soltørkede tomatene til - bortsett fra i salat - tar jeg imot med stor takk!
Jeg bruker de i pizzasaus og i pastaretter 😊
SvarSlettBruker du da stavmikseren for å mose?
Slett