I dag har jeg laget chilisaus - for første gang - ever...
Inspirasjon og oppskrift fra Jamie Oliver på Youtube... To forskjellige chili, Hungarian Black og Golden Cayenne. Jeg smakte på sausen laget av Hungarian Black og den var såpass sterk at jeg ennå ikke er klar for å prøve Golden Cayenne... som er 5 - 6 ganger så sterk som Hungarian Black.
(Hungarian Black ligger et sted mellom 5000 og 10000 på Scoville skalaen - Golden Cayenne et sted mellom 30000 og 50000).
Uansett - morsomt er det, og det flotte er at det er enda en måte å utnytte deilige, smaksrike hjemmedyrkede tomater!
Inspirasjon og oppskrift fra Jamie Oliver på Youtube... To forskjellige chili, Hungarian Black og Golden Cayenne. Jeg smakte på sausen laget av Hungarian Black og den var såpass sterk at jeg ennå ikke er klar for å prøve Golden Cayenne... som er 5 - 6 ganger så sterk som Hungarian Black.
(Hungarian Black ligger et sted mellom 5000 og 10000 på Scoville skalaen - Golden Cayenne et sted mellom 30000 og 50000).
Uansett - morsomt er det, og det flotte er at det er enda en måte å utnytte deilige, smaksrike hjemmedyrkede tomater!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar